Kapı ve pencere contası neden çürür?

Günümüzde profil üreticisi firmaları kapı ve pencere profillerinde plastik pvc conta kullanmaya başlamışlardır. Bu contalar pvc ham maddesi dışında ekstra katkı malzemeleri kullanılarak yapılmaktadır. Bazı firmalar ham madde oranı az kullandığı ve katkı malzemeleri fazla kullandığı için ortaya kalitesiz bir kapı ve pencere contası çıkmaktadır. Bu contalar zamanla sertleşerek çürür ve dökülür. Özellikle direk güneş gören cephelerde kullanılmış bu kalitesiz contalar 1 yıl içerisinde un gibi olur ve dökülürler.

Böyle bir durum başınıza gelirse yapılabilecek olan şey, tüm pvc markalarının takıldıktan itibaren 2 yıl garanti süresi mevcuttur. Tabi ki yaptırdığınız doğramanın faturasını almış olmak kaydıyla. Faturasız ürünlerde garanti resmi olarak işlemez. Çünkü ispat yükümlülüğü vardır. Garanti süresi içerisinde ürünü yaptırdığınız markanın genel müdürlüğü ile iletişime geçerek mümkünse yazılı olarak yaşamış olduğunuz sorunu anlatmanız, yaşadığınız sorunun fotoğrafını ve ürün fotoğraflarını ekleyip şikayet kaydı açtırmanız gerekmektedir. Bu kayıt yapıldıktan sonra 20 iş günü içeresinde ayıplı olarak kabul edilen ürünün arızası gidermek zorundadırlar.

 

Kapı ve pencere contası neden çürür?

Eğer ki karşınızda muhatap bulamaz iseniz öncelikle ilgili firmaya noterden ihtar çekmeniz ve sonrasında yine çözülmez ise bu şikayet kayıtlarınız, faturanız ve resimler ile Tüketici hakem heyetlerine veya Tüketici mahkemelerine başvurarak zararınızı tazmin edebilirsiniz.

Bunlarla uğraşmak çoğu kişi için yorucu bir süreç olabiliyor. Bunlarla uğraşmadan çözüm arıyorsanız, pencere tadilatı yapan ustalara Pvc contalarını EPDM conta ile ücreti mukabilinde değiştirte bilirisiniz. Özellikle EPDM kauçuk conta taktırmak istediğinizi iletiniz. EPDM contalar kauçuk bazlı olduğundan dolayı hiçbir şekilde çürüme yapmazlar ve çok uzun süreli olarak kullanabilirsiniz.

Bilmeniz Gerekenlerden Diğerleri