Kapı ve pencereler neden kapanmaz ve zorlanır ?

Kapı ve pencereler eğer ilk takıldığı andan itibaren zorla kapatılıyorsa kesinlikle aksesuar ayarında hata vardır ve düzeltilmesi gerekmektedir. Eğer takıldığı zaman bir problem yok ise ve geçen süre içeresinde oluşan bir zorlanma olduysa bunun belli başlı sebepleri olabilir.

  • Aksesuar bakımı gerekli olabilir; böyle bir durumda kanadın kilit mekanizması gözden geçirilmelidir. Gerekli ise özel sprey yağla kilit mekanizmasın gerekli noktaları yağlanmalıdır.
  • Kanatta sarkma oluşmuş olabilir; böyle bir durumda üretimde pencere yapılırken gerekli destek sacı ürüne konulmamış olabilir. Bu durumda kanatta sarkma yaşanmış olabilir. Bu konuda tecrübeli bir firmadan destek almanız gerekir.
  • Kanat menteşeleri sarkmış veya kırılmış olabilir; böyle bir durumda kullanılan kalitesi menteşelerden kaynaklıdır ve değiştirilmesi gerekir.
  • Kapı veya pencere kanadı yamulmuş olabilir; buda daha çok destek sacı kullanılmadığından, gereğinden ince kullanıldığından veya kullanılmış olan markanın profilinin kalitesiz oluşundan kaynaklıdır. Bu durumda doğramanın tamamen değiştirilmesi gerekmektedir.
  •  
Kapı ve pencereler neden kapanmaz ve zorlanır ?

Böyle bir durum başınıza gelirse yapılabilecek olan şey, tüm pvc markalarının takıldıktan itibaren 2 yıl garanti süresi mevcuttur. Tabi ki yaptırdığınız doğramanın faturasını almış olmak kaydıyla. Faturasız ürünlerde garanti resmi olarak işlemez. Çünkü ispat yükümlülüğü vardır. Garanti süresi içerisinde ürünü yaptırdığınız markanın genel müdürlüğü ile iletişime geçerek mümkünse yazılı olarak yaşamış olduğunuz sorunu anlatmanız, yaşadığınız sorunun fotoğrafını ve ürün fotoğraflarını ekleyip şikayet kaydı açtırmanız gerekmektedir. Bu kayıt yapıldıktan sonra 20 iş günü içeresinde ayıplı olarak kabul edilen ürünün arızası gidermek zorundadırlar.

Eğer ki karşınızda muhatap bulamaz iseniz öncelikle ilgili firmaya noterden ihtar çekmeniz ve sonrasında yine çözülmez ise bu şikayet kayıtlarınız, faturanız ve resimler ile Tüketici hakem heyetlerine veya Tüketici mahkemelerine başvurarak zararınızı tazmin edebilirsiniz.

Bilmeniz Gerekenlerden Diğerleri